dissabte, 10 de novembre del 2012

Willis VS Apple


Avui m'he assabentat de la següent noticia: Bruce Willis amenaça amb demandar a Apple a causa de la propietat de les seves compres a iTunes i la impossibilitat de deixar-les en herència a la seva progènie.

Investigant sobre aquest afer per la xarxa (m'ha costat uns minuts i uns quants links) he descobert que la llicència d'iTunes  (aquella que la immensa majoria de nosaltres hem acceptat sense llegir-ne els terminis i condicions d'ús) especifica que només adquirim els productes en préstec i que el legat no s'hi troba contemplat.

Paral·lelament, si Apple té la sospita que s'està fent un mal ús dels terminis i condicions d'ús, té dret a congelar el compte de l'usuari fins que es confirmin o desmenteixin les esmentades sospites.


Willis ha acudit a Open Rights Group, associació activista que lluita per la lliure circulació de la música a la xarxa, al·legant que, ha invertit milers de dòlars en descarregar la seva música preferida a molts dels iPods que posseeix i que, desitjaria poder-la deixar en herència a les seves filles.

Al blog del programa Generació Digital de TV3 (que des d'aquí recoman molt) hi ha una entrada força interessant sobre l'afer de la propietat digital on compten amb l'assessorament de Xavier Ribas, advocat especialitzat en tecnologia. Segons ell, tenim dues opcions a l'hora d'administrar el nostre legat digital:

- Vendre o transferir aquestes aplicacions, jocs, pel·lícules o programari digital en vida
- Fer un testament digital de la mateixa manera que ho faríem amb bens tangibles 

Ja heu pensat que fer amb el vostre legat digital?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada