diumenge, 18 de novembre del 2012

Dissecció de recursos TIC per a l'educació infantil I: M'endevines?


Inauguro apartat al bloc. En aquest nou apartat analitzaré recursos tecnològics per a emprar dins l'aula d'educació infantil que m'hagin semblant interessants i dignes d'esmentar i compartir amb vosaltres.

Avui he considerat oportú parlar d'aquesta web:si la voleu visitar, cliqueu aquí.


Es titula: M'endevines? i com el seu nom augura, ofereix una selecció d'endevinalles adreçades a nins i nines de  5 anys.


Un cop accedim al lloc web (a través de la web www.edu365.cat o be de l'enllaç que us he facilitat més amunt)  trobem una intro ben simpàtica amb un mico que salta i una música força molesta pels adults que de ben segur entusiarmarà al més menuts.

L'inici es presenta força interessant i intuïtiu: colors vius, qualitat i bona ressolució dels dibuixos (en moviment), explicació oral, un apartat d'informació (que et redirecciona a un altra pàgina amb les instruccions, els crèdits i la bibliografia emprada pels autors)




 Tornant a la pàgina que ens ocupa, els graus de dificultat es divideixen en: debutants, prudents, agosarats i experts. Aquests botons són d'una mida adequada per a facilitar que els alumnes hi facin clic tot i que tal vegada les paraules (tot i que a mí m'han semblat divertides) els infants no els acabin d'associar a major o menor grau de dificultat, els autors han pensat en tot, ja que un cop passem el cursor per damunt de cada paraula, apareix un nombre del 1 al 4 per indicar el grau de dificultat.



Un cop triem un nivell de dificultat, apareix una pàgina com aquesta (varia en funció del nivell que triem)



Si analitzem els apartats que ofereix la pàgina, podem distingir:
   
- L'espai on apareix el text de l'endevinalla
- La cara del mico, que t'ofereix una pista. Si hi cliquem al damunt, ens surt una imatge animada relacionada amb la paraula que busquem
- El botó A, que dóna l'opció de passar a lletra minúscula a lletra de pal
- El botó ?, que si el cliquem, subratlla les paraules clau per resoldre l'endevinalla i en dóna sinònims o definicions més abaix sempre que cliquem l'interrogant
- Un botó per accionar la narració de l'endevinalla tants cops com es vulgui
- L'espai destinat a escriure la solució
- El botó de comprovar la resposta
- La barra que ens indica a quin nivell ens trobam i quins nivells hem anat superant anteriorment
- Fletxa enrrere
- El botó d'inic
- Fletxa envant


Un cop inserim la resposta correcta dins l'apartat corresponent ens surt una imatge. En aquest cas, d'un peix. El narrador ho esmenta i llavors sona un fort aplaudiment. Si pulsem el botó de fletxa envant, surt el següent enigma.





Personalment consider aquest recurs molt complet i adequat per infants de 5 anys. La opció de les narracions és molt interessant per aquells nins i nines que encara no han acabat d'assolir la lecto escriptura o bé encara es mostren insegurs. És per això que es pot adaptar tant als uns com als altres, fins i tot aquest podria ser un criteri a l'hora d'agrupar els alumnes per treballar amb aquesta aplicació, que des d'aquí us recoman.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada